Friday, March 14, 2008

Tuula Hökkä & Jarkko Tontti (toim.): "Mistä meille metsä, niitty, lähde"

Eeva-Liisa Manner (1921–1995) oli viime vuosisadan jälkipuolen merkittävimpiä suomalaisia runoilijoita, modernin runouden esikuva, uudistaja ja kehittäjä. Mannerin ilmaisu ulottuu herkästä lyyrisyydestä murtamisen ja yllätysten tyyliin, joka kantaa järkytystä tai karnevaalia.

Tuula Hökkä ja Jarkko Tontti ovat koonneet joulukuussa 2006 järjestetyn Manner-juhlaseminaarin puheet ja esitelmät kirjaksi, joka tarjoaa uusien tutkimuksellisten näkökulmien ohella henkilökohtaisten muistojen valaisemaa, kirjailijabiografisesti ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuista aineistoa.

Kirjassa kirjoittavat professori Raili Elovaara, dosentti Tuula Hökkä, näytelmäkirjailija Inkeri Kilpinen, yliassistentti Pekka Kuusisto, teatteriohjaajat Väinö Lahti ja Lisbeth Landefort, runoilijat Leevi Lehto ja Jarkko Tontti sekä tietokirjailija Marja-Leena Tuurna.

"Mistä meille metsä, niitty, lähde". Kirjoituksia Eeva-Liisa Mannerista: 15,24 x 22,86 cm, 95 s, ISBN 978-952-215-034-9. Ulkoasu Make Copies. Hinta eur 13,31 + postikulut.

Esikatselu

Tilaa