Wednesday, June 27, 2012

Kirja kerrallaan -kustantamon valikoima ntamolle


27. kesäkuuta 2012 Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa heti

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ja runoilija ja kääntäjä Leevi Lehdon ntamo ovat sopineet, että Mediakeskuksen omistaman Kirja kerrallaan -kustantamon kirjavalikoima näytelmiä lukuunottamatta siirtyy ntamon omistukseen 31. lokakuuta 2012. Näin ntamon kirjojen lukumäärä nousee pitkälle yli kolmensadan.

Ntamon kirjojen painatus on siirtynyt tamperelaiselle Juvenes Printille. Uusi painojärjestely mahdollistaa myyntihintojen alentamisen, alan käytäntöjä vastaavat jälleenmyyjäalennukset sekä kirjakauppahintoja alemmat hinnat verkkomyynnissä kirjantamo.net-palvelussa. Marraskuussa kirjantamo.netistä tulee ntamon ensisijainen verkkorajapinta. Kirjojen painatus tapahtuu edelleen kokonaisuudessaan print on demand -periaatteella.

Kirja kerrallaan on tehnyt merkittävää työtä vanhemman suomenkielisen kirjallisuuden tuomiseksi uusien lukijoiden ulottuville näköispainoksina. Valikoima sisältää mm. laajan kirjon klassikoita Juhani Ahosta ja Saima Harmajasta Ollin pakinoihin. Ntamo tulee huolehtimaan nimikkeiden pitämisestä saatavilla ja myös kehittämään näköispainosvalikoimaa. Yhtenä kehittämiskohteena ovat suomalaisen kirjallisuuden modernistisen kultakauden teokset, joista monet eivät enää ole edes kirjastoissa saatavilla.

”Olen iloinen voidessani liittää ntamon valikoimaan myös monia uuden runouden tärkeitä teoksia, joista osaa olin itse julkaisemassa poEsia-kirjasarjan toimittajana vuosina 2004–7. Muutosten ja näköispainosvalikoiman määrätietoisen kehittämisen kautta ntamon missio muuttuu. Uuden marginaalirunouden julkaisijana aloittaneesta yrityksestä voi tulla kustantamo, jolla on kattavin, monipuolisin ja edullisin valikoima teoksia koko suomenkielisen kirjallisuuden historian ajalta. Kirjojen verkkomyynnissä voidaan nyt toteuttaa alkuperäinen kustannustehokkuusajatus samalla kun kirjojen jakelu perinteisissä kanavissa tulee kaikilta osin vastaamaan alan vakiintuneita käytäntöjä”, Leevi Lehto sanoo.

Lisätietoja

Leevi Lehto
leevilehto@gmail.com
040-1609262