Wednesday, January 9, 2008

Jusu Annala: Paella

UN BUM BUM SUM MA RUM MOMENTO DEL CARIÑOSO LA LA LA LAL LA VIDA DAD A ES SUEÑOBUENO! Paellassa Jusu Annala leikkii sanoilla ja niiden kielillä sirkaten sachatenitten ja päätyen sisällölliseen monikerroksellisuuteen (jäisen pohjan- lohjin- maan- palaneen- murteen khiäleen), jossa absurdit sisäkkäiset lauseet luovat kasvotkaunhit ja kömpivät kirjosulavaivoiset ja satsuomuiset lihankaxoittimet – niin toisinpäinvastoin kuin Garicimusmas Mellerimbaudelaire Lorcadorka: ”Parishit. ’twas twinklesingle Xmushitfisheve and queenly pawns danceating squares huores. They chatgabyak and shoot thbreeze sans cesse!”

Jusu Annala (s. 1974) on runoilija ja kääntäjä, joka opiskelee ja kirjoittaa Tampereella. Hänen James Joyce -suomennoksiaan on julkaistu Nokturnossa (nokturno.org). Paella on hänen ensimmäinen runokokoelmansa.

“Eccehomo! Ihmismaspolo. Augot! Mielitietyn haarpuccie garvaginjas kutkut hyäs ja Kallein-Galle, tushinninusshin penslari kangasrousrous nuljufräg. Laulaos ätt tvu tröö: 'marchwaltz!'”

Paella: 19x19 cm, 60 s, ISBN 978-952-215-026-4. Ulkoasun suunnittelu Aleksi Salokannel, taitto ja kansi Make Copies, kannen kuva-aihe Jukka-Pekka Kervinen. Hinta eur 11,30 + postimaksut.

Esikatselu

Tilaa