Thursday, March 22, 2012

Mark Mallon & Sanna Saastamoinen: Poems of Aregemia


[Finnish below] Poems of Aregemia is a collection of episodes and dialogues of people living in the archipelago of Aregemia. These poems include the main part of the original Aregemia, published in Finnish (Tammi 2010), but one-fifth of them, and the accompanying illustrations by Sanna Saastamoinen, are newly published here. The work was translated in cooperation by Seija Kerttula and Trevor Joyce.

Critical acclaim for the Finnish Aregemia:

"Aregemia is an unusually consistent and controlled debut collection. Its world remains distant, yet troubling in its remoteness, like on obscure photograph of which we are only allowed to know a few rays of light, separated from their origin." (Kuisma Korhonen, Helsingin Sanomat)

"Perhaps an undertone of Kafka or Peter Handke." (Claes Andersson, Hufvudstadsbladet)

"At times, the dark and subtly messed up reality deviates chillingly little from the external reality in which Mallon's work has been written." (Miikka Laihinen, Turun Sanomat)

Poems of Aregemia on kokoelma runoja ja kuvia, jotka sijoittuvat kuvitteelliseen Aregemian saarivaltioon Norjanmerelle. Teoksen runot ovat käännöksiä runokirjasta Aregemia (Mark Mallon, Tammi 2010), mutta osa runoista sekä kuvat ovat aiemmin julkaisemattomia. Kuvat ovat Sanna Saastamoisen käsialaa. Käännöksen suomesta englantiin ovat yhteistyössä tehneet Seija Kerttula ja Trevor Joyce.

Suomalais-saksalainen runoilija Mark Mallon ja kuvataiteilija-graafikko Sanna Saastamoinen ovat kulttuurilehti Särön keskeisiä tekijöitä. He asuvat tällä hetkellä Berliinissä. Seija
Kerttula on Kentissä Englannissa asuva kääntäjä, ja Trevor Joyce on irlantilainen, Corkissa asuva runoilija ja runouden opettaja.

Suomenkielisestä Aregemiasta sanottua:

"Aregemia on tyyliltään harvinaisen yhtenäinen ja hallittu esikoisteos. Sen maailma jää etäiseksi, mutta etäisyydessään mieltä askarruttavaksi, kuin hämäräksi valokuvaksi, josta emme saa tuntea kuin muutaman alkuperästään irronneen valonsäteen." (Kuisma Korhonen, Helsingin Sanomat 28.5.2010)

"Runot saattavat minut ihmetyksen valtaan, vaan eivät jätä välinpitämättömäksi." (Claes Andersson, Hufvudstadsbladet 1.11.2010)

"Kokoelman synkkä ja hillitysti vinksahtanut todellisuus poikkeaa ajoittain pelottavan vähän siitä tekstin ulkopuolisesta todellisuudesta, jossa Mallonin teos on kirjoitettu." (Miikka Laihinen, Turun Sanomat 10.8.2010)

Aregemia, 190x190 mm, 80 pages/sivua, ISBN 978-952-215-103-2, paperback / paperikantinen.

Sales / Myynti
Ovh  EUR 25,40

Online Sales / Osta verkosta (EUR 20,40 incl. delivery to Finland / sis. toimituskulut Suomeen, kirjantamo.net)